Hoe start ik mijn parttime bedrijf vanuit huis?

Misschien wil je vanuit huis parttime een eigen bedrijf starten. Een bedrijf starten vanuit huis, kost doorgaans weinig geld, maar wel veel tijd. Door te werken vanuit je kracht (je kwaliteiten), te luisteren naar advies, maar vooral je eigen oordeel te vertrouwen, veel van je tijd, maar weinig van je geld te investeren en je waarde onder de aandacht te brengen, word je bedrijf een succes.

Werk vanuit je kracht. Lever waarde!
Het belangrijkste aspect om een succesvol eigen bedrijf te hebben, is dat hetgeen wat je levert waardevol is voor potentiële klanten. Wellicht heb je bijzondere kwaliteiten die waardevol zijn voor anderen. Het gaat erom dat jouw kwaliteit(en) van waarde is/zijn in het leven van anderen. Kwaliteiten waarvoor klanten bereid zijn om voor te betalen. Om te weten waar je kwaliteit, je waarde voor anderen ligt, moet je weten waar je goed in bent. Misschien weet je al waar je goed in bent, als je niet weet waar je goed in bent, vraag dan aan anderen waar jij goed in bent. Wil je een specifieke waarde creëren voor andere mensen, maar heb je deze waarde nog niet, ontwikkel deze dan. Volg een cursus, training, of opleiding. Wordt hetgeen wat jij wil leveren, al door veel mensen geleverd? Dan moet je jezelf onderscheiden van deze andere mensen die dezelfde waarde leveren. Misschien kun je jezelf onderscheiden van anderen door sneller te leveren, je deadlines te halen, een betere service te leveren, een betere aftersales te leveren, beter bereikbaar te zijn.

Luister naar advies, maar vertrouw je eigen oordeel
Wanneer je je eigen bedrijf start, luister dan naar het advies van anderen. Vraag door op het advies wat aan je wordt gegeven. Vraag ook naar advies bij anderen mensen. Vertrouw uiteindelijk wel op je eigen oordeel. Vertrouwen op je eigen oordeel betekent niet dat je de gegeven adviezen in de wind slaat, maar dat je de sterke punten uit het advies, de voor jouw geldende aspecten uit het advies meeneemt in je oordeel.  Luister ook naar advies en ga advies vragen bij mensen die een succesvol eigen bedrijf vanuit huis zijn gestart. Wat hebben zij gedaan om succesvol te worden? Vaak zijn mensen enorm gevleid dat je advies bij hen inwint en kun je enorm veel leren van mensen die vanuit dezelfde positie als jij een eigen bedrijf zijn begonnen.

Investeer veel van je tijd, maar weinig van je geld
Een bedrijf parttime vanuit huis starten kost vaak weinig geld. Je moet ook niet veel geld investeren. Het enige waar je geld in moet investeren, is het materiaal om direct waarde te leveren. Investeer nog niet in een duur logo, visitekaartjes etc. Investeer alleen in hetgeen wat je nodig hebt om direct waarde te leveren. Ben je een klusjesman, schaf gereedschap aan. Ben je een schrijver, schaf een goede computer aan. Als je namelijk waarde creëert in het leven van je klanten, dan hoef je alleen te investeren in spullen die je direct helpen om waarde te produceren. Waarvan je wel veel moet investeren, is tijd. Tijd om waarde te produceren. Tijd om je waarde verder te ontwikkelen. Tijd om je waarde onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Kortom tijd om actie te ondernemen. Veel mensen denken dat ze weinig tijd hebben, maar gemiddeld kijken we meer dan 22 uur per week tv. 22 uur is een halve fulltimebaan aan tijd. Tijd die je ook kunt investeren in het opstarten van een eigen bedrijf vanuit huis. Acties om je waarde te laten toenemen en onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Vaak haken mensen die een eigen bedrijf willen starten af op het moment dat ze actie moeten gaan ondernemen. Wees niet bang om actie te ondernemen. Als het goed is heb je weinig geld geïnvesteerd en loop je weinig risico als je actie onderneemt om je waarde te leveren. Je hebt bijna niets te verliezen. Blijkt je actie achteraf nog geen 100% te zijn, stel je actie dan bij en onderneem weer actie om je waarde te leveren.

Creëer waarde en breng je waarde onder de aandacht
Het belangrijkste aspect van een succesvol bedrijf is dat hetgeen je levert, waardevol is. Het is dus belangrijk om waarde te creëren en je waarde onder de aandacht te brengen. Om je waarde onder de aandacht te brengen, kun je een duur marketingbureau inschakelen. Je kunt echter ook een deel van je tijd investeren om potentiële klanten direct te benaderen. Ook het zelf bouwen van en hosten van een website kost weinig geld en kan bijna iedereen zelf. Reserveer een deel van je tijd om structureel klanten te benaderen. Je kunt klanten bellen, mailen, maar ook vragen of je op gesprek mag komen. Dit is misschien niet de meest elegante marketingstrategie, maar het kost je alleen maar tijd en geen geld. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen je aanvankelijk afwijzen. Leer dus goed met afwijzing omgaan. Uiteindelijk zullen er mensen op je aanbod ingaan. Lever bij deze mensen meer, dan er van je wordt gevraagd. Presteer boven verwachting. Vraag of zij je naam willen doorgeven aan anderen en of je vaker voor hen mag werken. Een manier om snel klanten te krijgen, is om je dienst gratis aan te bieden en je klant de mogelijkheid te geven om achteraf te betalen. Als je echt kwaliteit hebt geleverd, zal je klant heus wel betalen. Betaalt je klant niet, dan zegt dat genoeg over je kwaliteiten.

Lees ook:

Loop geen inkomsten mis, schrijf over hobby, werk of studie en verdien extra inkomsten!

Veel voorkomende fouten bij de start van een webwinkel (webshop)

Geld verdienen zonder baan? Passief inkomen

Een uitkering en freelance werken

Wat moet je kunnen als freelancer/ZZP’er?

7 redenen om niet in loondienst te werken

Bronnen:

www.stevepavlina.com