In 30 dagen gegarandeerd succes

Je kent ze wel de commercials op TV waarin een nieuw dieet, crème, of fitnesstoestel wordt aangeprezen. Het kost je geen enkele moeite om het vol te houden. Je mag het dieet, crème, of fitnesstoestel 30 dagen proberen en wanneer het geen resultaat geeft, krijg je je geld terug. Het lijkt belachelijk, maar stel dat je de uitdaging nu eens met jezelf aangaat. Je gaat de uitdaging aan om een deel van je leven te veranderen en dit 30 dagen vol te houden. Na die 30 dagen beslis je of je doorgaat.

Hoe werkt het?
Stel je bent niet tevreden met een bepaald aspect van je leven. Je wilt dat deel van je leven veranderen, bijvoorbeeld stoppen met roken, starten met een gezonder leefpatroon, een paar kilo afvallen, beginnen met bewegen en trainen. Vaak is het starten met een verandering het moeilijkste, omdat het voelt dat je de verandering voor altijd, je hele leven moet volhouden. Hoe werkt het nu? Hetgeen wat je wil veranderen, daar begin je de eerst volgende dag mee en je moet het 30 dagen lang dagelijks doen. Stel je hebt als doel om te stoppen met roken. De eerst volgende dag stop je met roken en houdt het 1 maand vol. Na die maand, mag je beslissen of je weer 30 dagen niet rookt, of dat je weer begint met roken.

Waarom werkt het?
Starten is vaak het moeilijkste als je een bepaald aspect van je leven wil veranderen. Vooral wanneer de verandering voor altijd hoort te zijn. De verandering lijkt veel te groot voor je en je verzint allerlei redenen om niet jouw gewenste verandering niet door te voeren. Je denkt bij voorbaat al dat je niet de discipline kunt opbrengen. Wat als de verandering die je wilt doorvoeren niet voor altijd is, maar je het maar voor 30 dagen (1 maand) hoeft vol te houden? Het wordt dan veel eenvoudiger voor je om het vol te houden. Je hoeft per slot van rekening de verandering maar 1 maand vol te houden. Na die maand mag je beslissen of je doorgaat met je nieuwe gedrag, of dat je je oude gedrag weer oppakt.

Wat zijn de voordelen?
Een maand lang een bepaalde verandering volhouden heeft een aantal belangrijke voordelen voor je. Ten eerste wordt de verandering die je hebt doorgevoerd na 30 dagen een gewoonte. Wanneer je verandering een gewoonte wordt, wordt het makkelijker om de verandering nog langer vol te houden. Ten tweede, heb je in ieder geval voor 30 dagen de gewoonte vol gehouden wat waarschijnlijk al een verbetering is ten opzichte van je oude gedrag. Ten derde heb je na afloop, 30 dagen van succes achter je, wat goed is voor je zelfvertrouwen. Dat is een heel stuk beter dan dat een verandering voor het leven hoort te zijn en je na 30 dagen afhaakt. Dat is slecht voor je zelfvertrouwen. Ten vierde heb je 30 dagen ervaring op kunnen doen en weet je wat moeilijke momenten zijn. Schrijf deze moeilijke momenten op, zodat je meer inzicht krijgt in je gedrag. Wanneer je je nieuwe gedrag wilt doorzetten, weet je wat moeilijke momenten zijn en kun je hierop anticiperen en tegen wapenen. Tenslotte weet je na afloop of de verandering echt iets voor je is, of juist niet.

Voorbeelden van veranderingen die je 30 dagen lang kunt doen
Wat zijn nu veranderingen die je 30 dagen lang kunt doen? Hieronder staan een aantal voorbeelden van wat je 30 dagen lang kunt doen:

 • Stoppen met roken
 • Meer geld verdienen
 • Meer sparen
 • Dagelijks 60 minuten wandelen
 • Dagelijks 20 minuten hardlopen
 • Dagelijks een lunchpakket meenemen naar het werk
 • 30 dagen geen televisie kijken
 • 30 dagen geen alcohol drinken
 • Dagelijks een goede vriend of familielid bellen
 • Dagelijks een taak in huishouden doen
 • 30 dagen geen junk food/fastfood eten
 • Dagelijks verse groente en fruit eten
 • Dagelijks een nieuw woord leren
 • Dagelijks 30 minuten voor jezelf nemen/mediteren
 • Dagelijks 30 minuten eerder opstaan, dan normaal
 • 30 dagen geen koffie drinken

Lees ook:

Loop geen inkomsten mis, schrijf over hobby, werk of studie en verdien extra inkomsten!

Geen tv-kijken verlengt je leven

Hoe word je een ochtendmens? Vroeger wakker worden

18 bespaartips en een passief inkomen opbouwen

De kracht van discipline en doorzettingsvermogen; discipline zorgt voor succes

Bronnen:

www.stevepavlina.com