9 tips voor een goed bezochte website, of weblog

Geld verdienen zou niet de belangrijkste reden moeten zijn om een website te starten. Geld verdienen met je website is echter een gewenst effect van een goed bezochte website. Je kunt geld verdienen met je website door het plaatsen van GoogleAdsense-advertenties, affiliates en een doneerbutton. Hiervoor moet je echter wel een goed bezochte website hebben. Er worden 9 tips gegeven om een goed bezochte website te krijgen.

Tip 1. Creëer waarde, zorg voor waardevolle inhoud (content)
Is hetgeen je wilt gaan schrijven het waard om te lezen? Deze vraag is een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen, als je inhoud (content) gaat schrijven/produceren voor een website of weblog. Zorg dat je iets schrijft waar je bezoeker iets aan heeft! Wanneer je waardevolle informatie verstrekt, informatie die je bezoekers positief beïnvloedt, dan zal dat de lezer opvallen. Je lezers zullen andere mensen informeren over je website, of websites zullen linken naar jouw website. Zorg ervoor dat je kwaliteit levert, niet kwantiteit!

Tip 2. Creëer eigen inhoud (content)
Probeer zoveel mogelijk eigen inhoud te schrijven. Kopieer geen stukken van andere auteurs, zonder toestemming van deze auteurs. Dit artikel is een Nederlandse vertaling en interpretatie van het artikel “How to Build a High-Traffic Web Site (or Blog) van Steve Pavlina. De auteur van dit artikel heeft zijn auteursrecht opgegeven en zijn teksten voor het publieke domein beschikbaar gesteld. Gebruik niet klakkeloos informatie van anderen, maar zorg dat je achter deze informatie staat!  Plaats verder alleen links die daadwerkelijk waardevol zijn voor je bezoekers.

Tip 3. Creëer tijdloze inhoud (content)
Creëer tijdloze inhoud. Tijdloze inhoud blijft altijd interessant voor je lezers. Schrijf inhoud voor je website die ook nog interessant is, als je er zelf niet meer bent. Een artikel schrijven over een aanstaand sportevenement is alleen interessant tot het sportevenement zelf. Als het betreffende sportevenement voorbij is, is het artikel ook niet meer interessant. Probeer juist te schrijven over onderwerpen die altijd interessant blijven voor mensen!

Tip 4. Schrijf voor Search Engine Optimalisation (SEO)
Wanneer je een goed bezochte website, of blog wilt hebben, moet je ervoor zorgen dat je website, of blog hoog scoort in de zoekmachines. Je website moet op de eerste pagina belanden van Google of andere zoekmachine, nadat een zoekopdracht is gedaan. Dit kun je bereiken door vaak een kort artikel, of post te schrijven (250-750 woorden), dan minder vaak lange posts. Veel activiteit (vaak posten) valt een zoekmachine op en zal als gewenste consequentie je website hoger ranken. Ook leest een korte post makkelijker, dan een lange wanneer mensen vanaf een scherm moeten lezen. Dit artikel is eigenlijk te lang. Schrijf echter alleen wanneer je iets zinnigs (waardevols) te schrijven hebt. Verder is er op andere plaatsen genoeg informatie te vinden voor een goede SEO.

Tip 5. Weet waarom je een goed bezochte website wilt hebben
Wat is je reden om een goed bezochte website te willen? Is je website een webwinkel en wil je veel producten verkopen? Schrijf je over onderwerpen waarmee je veel mensen kunt beïnvloeden? Is je doel dus ook het beïnvloeden van mensen? Is je website een platform waar mensen met een zelfde hobby met elkaar in contact kunnen komen? Wil je veel geld verdienen met je website? Zorg ervoor dat je eerst de redenen en doelen vaststelt, voordat je een website begint.

Tip 6. Wees eerlijk
Wanneer je je redenen kent om een website, of blog te beginnen, zorg er dan voor dat je daar eerlijk en open over bent, richting je lezers. Leer vervolgens te leven met de consequenties. Niet iedereen zal het eens zijn met hetgeen je schrijft. Zorg dat je de mening van lezers respecteert, wanneer deze mening respectvol wordt gebracht.

Tip 7. Behandel bezoekers van je website met respect
Wanneer je doel waarom je schrijft duidelijk is, kun je gericht schrijven. De mensen die je artikelen lezen, dien je met respect te behandelen. Waardeer commentaar dat gegeven wordt door bezoekers. Ook als lezers het niet eens zijn met hetgeen je schrijft. Wanneer mensen commentaar geven, hebben ze de tijd en moeite te genomen om je artikel te lezen en een reactie te schrijven. Bedank mensen altijd als ze respectvol commentaar geven. Heb je geen tijd om reacties te geven op commentaar, neem dan geen optie op om commentaar te geven op je posts. Laat of geen reactie geven, is namelijk ook een blijk van weinig respect voor je bezoekers van je website.

Tip 8. Schrijf niet voor het geld, maar zorg wel dat je het verdient
Geld verdienen is belangrijk. Geld zorgt ervoor dat je een dak boven je hoofd kunt betalen, dat je op vakantie kunt, boodschappen kunt doen etc… Geld verdienen is dus belangrijk! Je eerste reden om een website, of blog te beginnen zou echter niet het verdienen van veel geld moeten zijn. Het is veel belangrijker dat je het schrijfproces leuk vindt. Wanneer je het schrijven leuk vindt en mensen echt helpt, dan komt het geld vanzelf. Geld verdienen met je website, of blog kan bijvoorbeeld door het plaatsen van GoogleAdsense-advertenties, affiliate te worden etc…

Tip 9. Help bezoekers
Om veel bezoekers te krijgen, moet je website, of blog bezoekers helpen. Je moet bezoekers een oplossing geven voor hun probleem. Waardevolle informatie geven over het schilderen van je huis, zorgt ervoor dat je lezer weet hoe die zijn huis moet schilderen. Informatie over het aangeven van de belasting, zorgt ervoor dat de lezer van je website hun belastingformulier kan invullen. Zorg ervoor dat je de bezoekers van je website helpt met hun probleem. Zorg er vervolgens voor dat je de informatie gratis geeft. Wanneer je veel bezoekers wilt hebben, moet je geen geld vragen voor het lezen van je artikelen en posts. Betalen voor informatie schrikt bezoekers af, terwijl gratis weggeven van informatie bezoekers aantrekt. Wat je wel kunt doen is een PayPal-doneerbutton opnemen op je website. Wanneer lezers echt iets waardevols hebben gelezen, kunnen ze ervoor kiezen om een klein geldbedrag te doneren.

Lees ook:

Loop geen inkomsten mis, schrijf over hobby, werk of studie en verdien extra inkomsten!

Geld verdienen met internet

Snel veel geld verdienen met artikelen schrijven en bloggen

Meer passief inkomen verdienen met een website

Veel voorkomende fouten bij de start van een webwinkel (webshop)

Bronnen:

www.stevepavlina.com