Snel veel geld verdienen met artikelen schrijven en bloggen

De titel van dit artikel hoort je te prikkelen. Snel veel geld zonder baan verdienen is een droom en niet reëel. Het is dus ook onwaarschijnlijk om snel veel geld te verdienen met artikelen schrijven en bloggen. Het is echter zeer goed mogelijk om nadat je behoorlijk wat artikelen hebt geschreven (content hebt opgebouwd) maandelijks een vast passief inkomen krijgt via google/adsense, of affliates. Dus inkomsten krijgt zonder te werken. Dit passieve inkomen kan uitgroeien tot een maandinkomen.

Artikelen schrijven voor het internet vraagt echter om een tijdsinvestering, doorzettingsvermogen en discipline. Ook vraagt schrijven voor het internet om de ontwikkeling van specifiek schrijftalent en veel inspiratie. Het schitterende aan schrijven voor het internet, is dat goede tijdloze artikelen constant geld opbrengen, zelfs wanneer je niet meer schrijft. Het schrijven van artikelen vraagt dus om een eenmalige tijdsinvestering. Hoewel de opbrengsten uit je tijdsinvestering pas na een tijd op gang komen, hoef je er verder geen tijd meer in te stoppen. Dit in tegenstelling tot het traditionele werkconcept van het werken in loondienst, of als freelancer/zzp’er werken. In het traditionele werkconcept ruil je werktijd voor geld, zodra je geen werktijd meer investeert, stoppen ook je inkomsten. Om artikelen te schrijven die je (veel) geld opleveren op het internet, worden 12 tips gegeven.

Tip 1: Je artikelen moeten een vraag beantwoorden en/of probleem oplossen
Mensen willen vaak een vraag beantwoorden met behulp van het internet, of zoeken een oplossing op het internet. Als het artikel wat jij hebt geschreven een goed en waardevol antwoord geeft op deze vragen, zal je artikel op den duur steeds beter gaan scoren in zoekmachines (google). Hoe hoger je artikelen scoren in zoekmachines, des te meer mensen zullen je artikelen bezoeken en des te hoger worden je inkomsten per artikel.

Tip 2: Artikelen schrijven moet je leuk vinden
Wanneer je artikelen schrijven niet leuk vindt, begin er dan niet aan. Ten eerste zal het vervelend voor je zijn om veel tijd te investeren in een bezigheid die je niet leuk vindt. Ten tweede zullen je artikelen waarschijnlijk niet zo goed zijn, als van schrijvers die het wel leuk vinden om artikelen te schrijven. Realiseer je dat schrijven niet alleen uit het daadwerkelijke schrijven bestaat, maar ook het verzinnen van een goed onderwerp, het doen van onderzoek (research) naar dit onderwerp, het sorteren en waarderen van de gevonden informatie en het artikel schrijven en verbeteren.

Tip 3: Artikelen schrijven vanuit je passie trekt lezers aan
Wanneer je artikelen schrijft vanuit je passie en deze passie kan een hobby, interessegebied, je vak etc… zijn, is in de eerste plaats het schrijven makkelijker. Je weet namelijk al veel over je passie en je kunt de missende informatie makkelijker vinden. En in de tweede plaats wordt schrijven leuker als je vanuit je passie schrijft. Ten derde doordat je tijdens je onderzoek opzoekt wat je niet weet, groei je uit tot een expert in je passie!

Tip 4: Zorg ervoor dat je een RSS-feed aanbiedt
Met een RSS-feed kunnen mensen zich inschrijven voor een website. Met RSS-feed kweek je een trouwe groep van lezers.

Tip 5: Zorg ervoor dat je artikelen goed zijn
Zorg ervoor dat je artikelen goed zijn. Dit betekent niet dat je artikelen heel erg moeilijk moeten zijn, of zeer uitgebreid. Korte artikelen die een goede opsomming geven, kunnen zeer goed zijn. Verder moeten je artikelen niet alleen inhoudelijk correct zijn, maar ook mogen er geen schrijf- en spelfouten in staan. Wanneer je artikelen veel schrijf- en spelfouten bevatten, zullen de lezers de inhoud van je artikelen niet serieus nemen. Neem dus de tijd om je artikelen te controleren door de spellingscontrole te gebruiken en eventuele meelezers te vragen. Probeer met je artikelen ook goed aan te sluiten bij je doelgroep. Als je veel vaktaal gebruikt, is je artikel niet geschikt voor de lezer die een beperkte kennis heeft over het onderwerp waarover je schrijft.

Tip 6: Probeer zo concreet en duidelijk mogelijk je artikelen te schrijven
In je artikelen moet je zo concreet en duidelijk mogelijk zijn. Het is niet handig als je moeilijke woorden gebruikt, wanneer deze niet nodig zijn. Gebruik ook korte zinnen. Als je dit artikel hebt gelezen weet je dat sommige zinnen ook te lang zijn. Lange zinnen lezen niet fijn. Probeer dus kort en bondig te formuleren.

Tip 7: Zorg dat je artikelen overzichtelijk zijn
Je artikel moet foutloos en inhoudelijk correct zijn. dit is echter niet genoeg voor een succesvol artikel. Je artikel moet ook een goede lay-out hebben. Het lezen vanaf een beeldscherm vraagt om artikelen met een goede lay-out. Het is dus belangrijk dat je kopjes, alinea’s en opsommingen op de juiste manier gebruikt.

Tip 8: Start je artikelen met een prikkelende titel en inleiding
De inhoud van je artikel kan ontzettend goed zijn, zo lang je geen pakkende titel en inleiding hebt, zullen weinig mensen je artikel bezoeken. Zorg er dus voor dat je altijd start met een pakkende titel en inleiding. Verder kun je (als je een google/adwords-account aanmaakt) kijken welke zoekwoorden (keywords) populair zijn. Deze keywords zijn goed om te noemen en om deze zeker te gebruiken in je artikel.

Tip 9: Laat aan iedereen weten dat je schrijft op het internet
Wanneer je aan veel mensen laat weten dat je artikelen schrijft, zullen deze mensen sneller je artikelen bezoeken en aan anderen laten weten dat je schrijft. Je kunt op verschillende manieren mensen informeren over je artikelen. Bijvoorbeeld social media gebruiken is een effectieve strategie. Waarschuw mensen wel dat zij je niet helpen door op alle google-advertenties te klikken. In een elevator pitch kun je aan mensen uitleggen over welke passie je schrijft.

Tip 10: Schrijf je ideeën voor interessante artikelen op en gebruik deze ideeën wanneer je geen inspiratie meer hebt
Vaak droogt je inspiratie voor het schrijven van artikelen na een aantal maanden op. Dit is helemaal niet erg zo lang je ervoor zorgt dat je in de tijden dat je veel inspiratie hebt alle ideeën voor artikelen opschrijft. Deze ideeën kun je dan gebruiken in tijden dat je weinig inspiratie hebt.

Tip 11: Laat het veel mensen weten als je succesvol geld (passief inkomen) verdient met artikelen schrijven
Het is goed om het veel mensen te laten weten als je met succes artikelen schrijft. Ten eerste mag je ontzettend trots op jezelf zijn, als je succes oogst. Het succes wat je ervaart, geeft je een goed gevoel en geeft je een impuls om te blijven schrijven. Ten tweede trekt succes, succes aan. Mensen die weten dat je succesvol bent, laten dat andere mensen weten en deze mensen zullen ook weer je artikelen lezen.

Tip 12: Blijf altijd gedisciplineerd doorzetten
Deze laatste tip is eigenlijk de belangrijkste tip. Wanneer je beslist om vanuit je interesse artikelen te gaan schrijven, verstrijkt er veel tijd voordat je geld gaat verdienen met je artikelen. Ook verdien je dit geld niet direct. Er verstrijkt namelijk veel tijd, voordat je artikel echt geld voor je gaat verdienen. Blijf echter schrijven vanuit je discipline en nieuwsgierigheid. Maak het schrijven een vast onderdeel van je week en activiteiten en op den duur zullen je artikelen voor je gaan werken en geld verdienen. Je discipline om te blijven schrijven, is veel belangrijker dan passie. Je passie over artikelen schrijven gaat namelijk met golven op en neer, terwijl wanneer je gedisciplineerd blijft schrijven, je constant productie hebt en je veel sneller je doel bereikt!

Lees ook:

Loop geen inkomsten mis, schrijf over hobby, werk of studie en verdien extra inkomsten!

Veel voorkomende fouten bij de start van een webwinkel (webshop)

Meer passief inkomen verdienen met een website

9 tips voor een goed bezochte website, of weblog

Geld verdienen zonder baan? Passief inkomen

Bronnen:

www.pickthebrain.com